Kantarellpaj

Serverar: 6 portioner

Mycket smaskig.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • Fyllningen
  • 1 liter färska kantareller eller 3 dl förvällda
  • 2 msk smör
  • 1 kryddmått timjan
  • 2 kryddmått salt
  • 1 kryddmått svartpeppar
  • 2 dl riven morfars brännvinsost
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Blanda till pajdegen och ställ in den en kvart i kylen.
    2. Tryck ut den i formen/formarna.Förgrädda pajskalet ca 10 minuter. Fräs kantarellerna i smöret, tillsätt kryddorna och hälften av saltet. Lägg svampen i formen. Blanda ihop äggstanningen - ägg, vispgrädde, hälften av osten och resten av saltet. Strö resten av osten över pajen. Grädda pajen ca 40 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben