Kantarellpaj med rotfrukter och västerbottenost

Serverar: 4-6 portioner

Fördela svampen i en fyllig paj med frasigt skal och smakrik västerbottenfyllning.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 100 g smör
  • 1 dl kesella
  • 1 tsk salt
  • 3 dl mjöl
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 2,5 hg kantareller
  • 1 gul lök
  • 100 g rotselleri
  • 2-3 morötter
  • 2 msk olivolja eller smör
  • Äggstanning
  • 1 dl keso
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 dl riven västerbottensost
  • Salt
  • Peppar
  • Topping
  • 2,5 hg kantareller
  • 1 msk smör
  • 1 knippe persilja
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och låt den vila i kylskåpet.
    2. Skala och tärna lök, morot och rotselleri.
    3. Rensa kantarellerna och dela dem i två delar om de är stora. Stek lök, morot, rotselleri och hälften av kantarellerna i olivoljan tills de mjuknat. Salta och peppra.
    4. Tryck ut pajdegen i en pajform och häll i grönsakerna.
    5. Vispa ihop keso, mjölk och ägg. Salta och peppra. Häll äggstanningen över grönsakerna, toppa med osten.
    6. Grädda pajen i 175 grader i ca 30 minuter.
    7. Stek den andra hälften av kantarellerna med smör, salta och peppra, blanda i hackad persilja och toppa pajen med detta.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben