Kantarellpasta med rökt sidfläsk

Serverar: 4 portioner

Idag är det internationella pastadagen! Fira pastadagen genom att ta vara på säsongens gyllene råvaror. Bjud din familj och dina vänner på en krämig Tagliatelle med kantarellsås och rökt sidfläsk dagen till ära!

Ingredienser

  • 400 g Barilla Tagliatelle
  • 150 g rökt sidfläsk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 schalottenlök
  • 200 g kantareller (rensade)
  • ½ dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Persilja (hackad)
  • Instruktioner

    Koka upp rikligt med saltat vatten och koka Tagliatellen enligt instruktionerna på paketet. Hetta upp en stor panna under tiden, tärna fläsket och bryn på medelhög värme tills det är knaprigt. Hacka vitlök och schalottenlök och låt fräsa med i någon minut. Lägg i kantareller och stek några minuter. Slå på vinet, låt det koka upp och häll sedan i grädde. Reducera ner såsen lite och smaka av med salt och peppar. Slå av pastavattnet och blanda ner pastan i såsen, tillsätt hackad persilja och servera direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    christincarlsson 14 november 2012

    Helt ok.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben