Kantarellsås med sherry

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Plockar man mycke kantareller så behövs variation. Passar utmärkt till rådjur.

Ingredienser

  • 2 - 300 g förvälvda kantareller eller burk
  • 1 krm curry
  • halv finhackad lök
  • 2 msk sherry
  • ca 3 dl grädde
  • 1 tsk grönsaks fond
  • 1 msk rödavinbärsgele
  • salt
  • peppar
  • collorit soya
  • Instruktioner

    1. Fräs upp kantarellerna tillsammans med den finhackade löken, tillsätt curryn och lite peppar slå över grädden, sherryn och fonden. Låt den koka upp och tillsätt rödavinbärsgelen och rör tills den har lösts upp. salta efter smak och tillsätt collorit soya så att du får en vacker brun nyans.
    2. "curryn fram häver smaken av kantarell" "Utmärkt att tillsätta om man bara ska steka de och ha de på mackan."

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben