Kantarelltoast med lagrad sveciaost och lufttorkad skinka

Serverar: 4 portioner

En riktigt lyxig och god toast med ljuvliga smaker!

Ingredienser

  • 400 g kantareller
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 1 dl grädde
  • 150 g riven sveciaost
  • 50 g finskuren gräslök
  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 50 g smör
  • Olja
  • Topping
  • Riven sveciaost
  • Finskuren gräslök
  • Instruktioner

    1. Börja med att rensa och snoppa kantarellerna. Baka den lufttorkade skinkan på 150 grader i 5 minuter tills skivorna har blivit knapriga.
    2. Stek kantarellerna hastigt i hög temperatur med smör och lite olja. När de har blivit fint stekta runtom, sänk värmen och lägg i den finhackade schalottenlöken och låt den bli genomskinlig.
    3. Häll på grädde och låt den koka in till simmig konsistens. Lägg i den rivna osten och rör ihop tills osten har löst sig och allt har blivit krämigt. Avsluta med den finskurna gräslöken.
    4. Stek brödet gyllene i smör och lägg upp på 4 tallrikar. Lägg på kantarellstuvningen och toppa med extra ost och finskuren gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben