Kapprockasill på grillen som förrätt

Serverar: 1 portioner

Tid: 40 minuter

Enkelt och snabbt tillfixat och mycket gott.......

Ingredienser

  • 3-4 normalstora potatisar per person
  • 1-2 sillfileèr per person
  • 1 purjolök
  • Margarin, ca 50 gram per "knyte" och person
  • 1 klyfta vitlök per person
  • Salt
  • Aluminiumfolie
  • Instruktioner

    1. Skala den mängden potatis som går åt. Skiva potatisarna i 2-4 mm stora skivor. Skala vitlöken och skiva den i 1 mm skivor. Ta purjolöken och gör 2 snitt längs med, så att stammen blir i 4 delar. Skär sedan purjolöken i 1 mm skivor. Dela sillfileerna i 2-3 cm bitar.
    2. Sedan tar man fram aluminiumfolien, mitt på denna lägger man den skivade potatisen för en person, sillfilebitarna för en person, en skivad vitlöksklyfta och lagom mycket purjolök. Efter detta saltar man och överst läggs margarinskivan på ca 50 gramm. Efter detta fäller man upp kanterna och kör ett knyte av aluminiumfolien, väl tillslutet.
    3. Sedan läggs detta på grillen ca 30-50 minuter. Avnjut

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben