Kaptenens räkgryta

Serverar: 4 portioner

En lättlagad, mustig och kryddig räkgryta på kaptenens vis

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal
  • 2 msk smör
  • 1 tsk curry
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 purjolök, strimlad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk svampsoja
  • 2 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna och lägg dem i en skål.
    2. Fräs smör, curry, vitlök, purjolök i en gryta tills löken blir mjuk.
    3. Tillsätt kajennpeppar, tomatpuré, soja och crème fraiche. Låt såsen bli het. Tillsätt räkorna och smaka av grytan.
    4. Servera med kokt ris, sallad och citronklyfta.
    5. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben