Karamelleriserade äpplen med pistagenötsmüsli och vaniljglass

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Smakens till dessert !!!

Ingredienser

  • 6 äpplen, Granny Smith
  • 2 dl socker
  • 100 g smör
  • 1 kanelstång
  • 0,5 dl gula russin
  • 0,5 dl pistagenötter
  • 0,5 dl hasselnötter
  • 1 skiva formfranska
  • 50 g smör
  • 2 msk farinsocker
  • Vaniljglass
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl mjölk
  • 10 äggulor
  • 2 dl socker
  • 5 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Skala och dela äpplena i klyftor.
    2. Koka ihop socker och smör till en mörkbrun karamell. Lägg i kanel och äpple­klyftorna. Låt koka tills äppleklyftorna mjuknar.
    3. Hacka russin, nötter och formfranskan grovt.
    4. Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt farinsocker.
    5. Lägg i alla ingredienser och stek i cirka 2 minuter.
    6. Låt svalna på papper.
    7. Vaniljglassen: Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna.
    8. Koka upp mjölk, vaniljfrö och vaniljstång.
    9. Vispa upp äggula och socker – det ska bli vitt och luftigt. Slå i den kokta vaniljmjölken efter att ha tagit bort vaniljstången.
    10. Vispa i kall grädde. Kör i glassmaskin, eller ställ i frys i minst 4 timmar och rör om ibland.
    11. Om man inte vill eller hinner göra vaniljglassen själv funkar det utmärkt med vanlig glass. Vad man kan göra är att ta fram den, låta den mjukna lite och sedan köra den i matberedare – då blir den som nygjord mjukglass, inte dumt

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben