Karamelliserad brieost

Serverar: 8 portioner

Den lilla sötman som finns i brieosten en kombination som är helt underbar!

Ingredienser

  • 1 liten brieost (500g)
  • 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 8 valnötter
  • Till servering
  • Rostat lantbröd
  • Instruktioner

    1. Lägg brieosten på till exempel aluminiumfolie.
    2. Häll vatten och socker i en kastrull. Låt det sjuda upp och smälta. När det börjar ta färg, vicka lite på pannan, rör ej. Häll hälften av sockerblandningen över brieosten och låt den rinna ner lite över sidorna. Strö över nötterna och resterande sockerblandning.
    3. Flytta över osten på ett litet serveringsfat när sockret har stelnat. Skär i bitar och servera med rostat lantbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben