Karamelliserad endive med prosciutto

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En fantastiskt god förrätt som kan förberedas. Tillagningen tar 5 min, därefter sköter den sig själv i ugnen. Brödsmulor av surdegsbröd är svårt att köpa färdigt, så där får man se till att ha dagsgammalt bröd att riva/smula sönder.

Ingredienser

  • 4 endiver
  • 20 g smör
  • 2 tsk socker
  • 25 g torra brödsmulor av surdeg
  • 35 g riven parmesan
  • 1 msk färska timjanblad
  • 60 ml vispgrädde
  • 6 skivor prosciutto
  • 1 tsk hackad slätbladig persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Dela endiver på längden. Hetta upp en stekpanna på hög värme, tillsätt 10 g smör och 1 tsk socker och blanda runt. Så fort smöret börjar smälta, lägg i 3 endivehalvor med snittytan nedåt och stek dem i 2-3 minuter tills de är gyllenbruna. Oroa dig inte om smöret blir brunt. Upprepa proceduren med de resterande tre endivehalvorna.
    2. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. Fördela endiverna på plåten med den stekta ytan uppåt.
    3. Blanda brödsmulor, parmesan, timjan, vispgrädde, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i en bunke och fördela blandningen över endiverna. Toppa med en skiva prosciutto. Gratinera endiverna i ugnen i 15-20 minuter (de ska kännas mjuka när man petar på dem med en kniv).
    4. Servera de karamelliserade endiverna varma med lite hackad persilja över!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben