Karamelliserad saffransgröt

Serverar: 10 portioner

Med en liten brännare ger du gröten en snygg och god yta.

Ingredienser

  • 1 paket färdigkokt risgrynsgröt, 750 g
  • 1 paket saffran, 0,5 g
  • 4 msk strösocker
  • 1/2 vaniljstång
  • 1 dl ströråsocker
  • 1 dl skållade, skalade mandlar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Blanda kall gröt, saffran, strösocker och urskrapade vaniljfrön. Lägg gröten i 10 portionsformar. Strö över råsocker och karamellisera med en liten brännare. Rosta mandlarna i en torr och varm stekpanna. Vänd dem i salt. Grovhacka mandlarna.
    2. Garnera saffransgröten med mandlarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 24 augusti 2009

    Kan man göra extragod gröt? JA TYDLIGEN: 5 poäng, o jag tackar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben