Karamelliserad lök
Tid:
1 timme 30 minuter
Kanongott till köttfärsbiffar bland annat.
Ingredienser
6 gula lökar
1 msk balsamvinäger av bra kvalité
1½ msk farinsocker
1 tsk salt
2 dl vatten
½ msk kycklingfond
½ dl rapsolja
Instruktioner
Skala och skiva löken tunt, stek i rapsolja på svag värme i 20 minuter tills löken är glansig och genomskinlig. Salta.
Tillsätt socker, balsamvinäger och vatten + fond. Rör runt. Stek löken på medelvärme i 40-60 minuter, rör om då och då.
När löken är klar ska den vara klibbig, lite som en sylt eller marmelad och ha en mörkbrun färg.
Häll över löken i en rengjord glasburk. Håller två veckor i kylen.
Liknande recept
Fläskfilé med karamelliserad lök
1 h
Potatisfoccacia med karamelliserad lök
1 h 45 min
20
Älgstek med äpple och lök
3.6
1 h
4
2
Bröd med soltorkade tomater, lök och oliver
4.4
2 h 30 min
2
14
Köttgryta med lök
1
4
1
God omelett med lök, ansjovis och oliver
40 min
2-3
Äggstanning med kycklingkorv, lök och spenat
4
Grytbitar i curry, lök och tomat
3.5
1 h 30 min
4
Köttfärspaj med tomat och lök
5
6
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!