Karamelliserad lök

Tid: 1 timme 30 minuter

Kanongott till köttfärsbiffar bland annat.

Ingredienser

  • 6 gula lökar
  • 1 msk balsamvinäger av bra kvalité
  • 1½ msk farinsocker
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • ½ msk kycklingfond
  • ½ dl rapsolja
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva löken tunt, stek i rapsolja på svag värme i 20 minuter tills löken är glansig och genomskinlig. Salta.
    2. Tillsätt socker, balsamvinäger och vatten + fond. Rör runt. Stek löken på medelvärme i 40-60 minuter, rör om då och då.
    3. När löken är klar ska den vara klibbig, lite som en sylt eller marmelad och ha en mörkbrun färg.
    4. Häll över löken i en rengjord glasburk. Håller två veckor i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben