Karamelliserad päronmarmelad

Tid: 50 minuter

Ger en liten sats päronmarmelad smaksatt med rom. Jag har använt vanlig ljus rom, men man kan även använda päronkonjak istället. God att ha till ostbrickan.

Ingredienser

  • 3 st Williamspäron, 250 g päronkött
  • Saft av 1/2 citron
  • 2 cl ljus rom
  • 3/4 dl strösocker
  • 3/4 dl syltsocker
  • 1 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Skala och dela päronen i bitar. Häll på citronsaft och rom.
    2. Värm socker och vatten i ca 3 minuter på hög värme utan att röra tills sockret vitnar.
    3. Häll karamellen över päronen och blanda. Värm allt på hög värme under ständig omrörning i ca 15-20 minuter.
    4. Gör marmeladprovet: Häll lite marmelad på ett kallt fat och dra med en sked genom den. Stelnar marmeladen och den inte flyter ihop igen är den klar.
    5. Krossa till sist frukten i kastrullen med gaffel eller potatiskross.
    6. Häll genast upp den färdiga marmeladen på rena varma glasburkar och sätt på tättslutande lock. Förvaras sedan kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben