Karamelliserade äpplen med calvadoscréme

Serverar: 4 portioner

Söta och lite knäckiga äpplen som serveras med en fluffig och god créme. Calvados är äppelsprit från Normandie, men du kan ersätta det med cognac eller armagnac.

Ingredienser

  • 6 syrliga äpplen
  • 1 dl socker
  • Calvadoscréme
  • 4 äggulor
  • 1 ¼ dl florsocker
  • ¾ dl calvados
  • 1½ dl vispgrädde
  • Garnering
  • Eventuellt 2 msk florsocker till karamellisering
  • Instruktioner

    1. Skala äpplena och skär dem i kvartar. Skär bort kärnhus och stjälkar. Värm sockret till en ljus karamell i en stekpanna. Rör inte i sockret förrän det är nästan smält. Stek äpplena i karamellen tills de är mjuka och ljusbruna på alla sidorna.
    2. Calvadoscréme: Vispa samman äggulor, florsocker och calvados i en kastrull över medelvärme. Vispa hela tiden till en tjock kräm, men se upp, den ska inte koka! Kyl krämen. Vispa grädden och blanda ner den i krämen.
    3. Fördela äpplena på 4 assietter och häll krämen över äpplena precis före serveringen. Eventuellt kan du strö på florsocker och ge det färg med en gasolbrännare.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben