Kardemummadoftande Polenta- och Mannagrynspudding

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Min egen lilla variant på dessertklassikern Mannagrynspudding, dock utan russin (kan man ha i om man vill).

Ingredienser

  • 1 dl mannagryn
  • 1 dl polenta
  • 5 dl mjölk
  • 5 dl vatten
  • 4-6 msk socker
  • 2-3 tsk vaniljsocker
  • 1 msk honung
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 krm salt
  • 3 ägg
  • 1 msk margarin
  • Instruktioner

    Börja med att smörja en ugnsform och sätt ugnen på 200 grader. Ta en kastrull och häll i alla ingredienser utom äggen. Låt koka upp under ständig vispning, sänk värmen och låt sjuda tills gröten har tjocknat till. Tag bort kastrullen från värmen och låt svalna något. Tillsätt därefter äggen och vispa tills de blandats in i gröten. Häll sedan gröten i formen och grädda i ca 35-40 min. Servera med lite vispad grädde, någon god sylt, eller ät den som den är.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben