Kardemummakaka

Tid: 40 minuter

Vår absoluta favoritkaka.

Ingredienser

  • 3 dl mjöl
  • 2½ dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk kardemumma eller 2 msk kakao
  • 100 g smör
  • 1½ dl kokande vatten
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser.
    3. Smält smöret och blanda med det kokande vattnet. Vispa ihop med de torra ingredienserna. Det räcker med ballongvisp, tillsätt äggen, ett i sänder.
    4. Häll upp i smord och bröad form.
    5. in i ugnen ca 35-40 minuter.
    6. Om man gör kakaokakan istället kan man tillsätta ca 2 cl mörk rom det blir supergott.

    Liknande recept

    4.2
    45 min
    8-10
    5

    Kommentarer (4)

    susie_q 8 september 2011

    hej en liten fråga, ska det röras ihop eller vispas?

    BarbroNelson 8 september 2011

    hej!! det räcker med att röra!! Hoppas du kommer att gilla den

    BarbroNelson 8 september 2011

    eller ta gärna en ballong visp! men man behöver inte vispa så mycket

    BarbroNelson 8 september 2011

    hej igen!! vad mycket man tar för givet när man gör saker som sen blir fel när man ska dela med andra det går ju på rutin ibland, hoppas att det blir bra nu. mvh Barbro hör gärna va dig om det är nåt

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben