Kardemummakaka

Serverar: 2 portioner

Av den här satsen blir det 2 st kakor. Smeten innehåller apelsinmarmelad, som ger en extra god smak åt kakan.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 5½ dl strösocker
  • 3 msk apelsinmarmelad
  • 2½ dl mjölk
  • 200 g smält margarin
  • 7½ dl mjöl
  • 1½ tsk bikarbonat
  • 1 msk kardemumma
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner marmeladen och sedan övriga ingredienser.
    2. Häll upp smeten i 2 avlånga smorda bröade formar.
    3. Grädda i 175* ca 50 min.

    Liknande recept

    4.2
    45 min
    8-10
    5

    Kommentarer (1)

    kekke46 12 augusti 2011

    Men oj så saftig och god kaka, och perfekt att det blir 2 stycken på en gång. Den här åker till mina favoriter. en 5 poängare fån mig. Tack för recepter :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben