Kardemummakaka

Serverar: 1 portioner

Tid: 50 minuter

Kardemummakaka med lingon

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2½ dl socker
  • 2 tsk nymald kardemumma
  • 100 g smör eller margarin
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 1 ägg
  • 1 dl lingon, rårörda
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen 175*. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och kardemumma. Hacka snabbt ihop det med smöret till en grynig massa, gärna i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt matlagningsgrädde, ägg och lingon. Rör om väl.
    2. Smöra och bröa en form, rund eller hjärtformad och skeda upp smeten i formen. Jämna till ytan och grädda på nedersta falsen i 45 minuter. Känn mitt på att smeten stannat. Vippa upp på fat och låt svalna av.
    3. Kakan är ett mellanting mellan vetebröd och mjuk kaka och blir extra god med en klick lättvispad grädde.

    Liknande recept

    4.2
    45 min
    8-10
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben