Kardemummakaka

Serverar: 1 portioner

Jätte god

Ingredienser

  • 200 g margarin eller smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl mjölk
  • 8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • Garnering
  • 4 - 5 msk pärlsocker
  • 15 - 20 grovt hackade sötmandlar
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en rund, slät form ca 2 liter. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker några minuter. Tillsätt mjölet, bakpulvret, de grovt stötta kardemummakärnorna, mjölken och matfettet. Häll smeten i formen. Strö över pärlsocker och sötmandel. Grädda kakan mitt i ugnen ca 1 tim Stjälp upp och vänd den.
    2. Ugnstemp 175 grader

    Liknande recept

    4.2
    45 min
    8-10
    5

    Kommentarer (1)

    ellwe33 14 november 2009

    Häll gärna in 1 dl russin i smeten!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben