Kardemummakaka LCHF

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 45 minuter

God, saftig, mindre söt kaka. Du som önskar en sötare kaka kan lägga till mer sötningsmedel eller honung. Du kan också avstå helt från sötning om du föredrar det.

Ingredienser

  • 100 gr smör
  • 3 ekologiska ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk Sukrin (eller honung)
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk mald kardemumma, eller hela kärnor som du stöter i en mortel
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver (ev)
  • Smör och sesamfrön till formen
  • Instruktioner

    1. Låt smöret och äggen bli rumsvarmt.
    2. Sätt ugnen på 175°.
    3. Smörj en avlång bakform, 1-1,5 liter, och strö formen med sesamfrön.
    4. Vispa smör och sötning kraftigt med elvisp, tills det blir vitt och fluffigt.
    5. Knäck äggen i smöret, ett i taget i smörblandningen. Vispa kraftigt, så smöret och äggen blandas helt. Detta är lättast om både smör och ägg är rumstempererade. Tillsätt grädden.
    6. Rör samman de torra ingredienserna. Vänd försiktigt ner blandningen i smeten.
    7. Grädda i ca 30 minuter.
    8. Låt kakan vila en stund, innan den stjälps upp. Kakan blir bäst om den svalnar under formen.

    Liknande recept

    4.2
    45 min
    8-10
    5
    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben