Kardemummakaka med havretäcke

En topping på kakan får den att kännas lite lyxigare. Här har en vanlig kardemummakaka fått ett krispigt täcke av havre och mandel.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 300 g mjölk
  • 2 ägg
  • 300 g socker
  • 475 g vetemjöl
  • 15 g bakpulver
  • 20 g stötta kardemummakärnor
  • Havretäcke
  • 150 g smör
  • 100 g havregryn
  • 10 g malen kanel
  • 2 finhackade bittermandlar
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och blanda det med mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölkblandningen under omrörning. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggsmeten.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en kakform med löstagbar kant 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda kakan på nedersta falsen i 20 minuter.
    3. Smält under tiden smör till havretäcket. Blanda med havregyn, kanel och finhackad bittermandel.
    4. Ta ut kakan och bred på havretäcket. Grädda kakan ytterligare 25 minuter. Kakan ska vara torr inuti när den är färdig - känn efter med en sticka. Låt kakan svalna i formen.

    Liknande recept

    4.2
    45 min
    8-10
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben