Kardemummakaka med ingefärsäpplen

Serverar: 10-12 portioner

Kryddigt, saftigt och himmelskt gott!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1½ tsk kardemumma, nystött i mortel
  • Till formen
  • Smör
  • Ströbröd
  • Ingefärsäpplen
  • 1-2 äpplen
  • ½ msk socker
  • ½ tsk malen ingefära
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker tills det blir riktigt vitt och pösigt. Smält smöret och rör ner mjölken, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och kardemumma och vänd försiktigt ner det i smeten. Smöra och bröa en sockerkaksform och häll ner smeten.
    3. Dela äpplena i klyftor och blanda med socker och ingefära. Stick ner hälften av äppelbitarna i kakan och spara resten till dekoration. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
    4. Stek under tiden äppelbitarna som blev över i en varm panna i lite smör några minuter, så att de bara blir lite mjuka. Ställ åt sidan.
    5. Ta ut kakan och låt svalna. Stjälp sedan upp den på ett vackert fat. Dekorera med de stekta äppelbitarna och pudra med florsocker.

    Liknande recept

    4.2
    45 min
    8-10
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben