Serverar: 50 portioner
Jättegoda småkakor, som jag bakade mycket av förr.
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl och socker. Finfördela smöret i blandningen och arbeta ihop till en deg. Forma degen till köttbullsstora kulor. Lägg dem på bakplåtspapper. Tryck till kakorna med en mjölad gaffel. grädda kakorna i mitten av ugnen tills de börjar få färg, ca 10 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.
Hej Annlis! Jag har precis bakat dina kardemummakakor och dom var såååå goda och både lätta o snabba att göra. Kommer helt klart att baka om dom små mumsbitarna. Jag ändrade inget i receptet o det är jag glad för. Tack Disen.
Mumsiga kardemummakakor! Jag rekommenderar detta recept för de som vill baka tillsammans med barn, då det är så lätta att göra. Jag tog 2,5 tsk kardemumma eftersom jag är så förtjust i kryddan. Jag använde kardemummakärnor som jag krossade i mortel istället för färdigmald kardemumma.
Goda och lättbakade,tack!
Goda och lättbakade, även jag satte i mer kardemumma, 21/2 tsk då jag gillar den kryddan.
Tack för ett lyckat recept, dottern lyxade till dessa kakor med att doppa dem i pärlsocker innan de for in i ugnen. Bra semesterkaka, inget kladd och goda att äta. Full pott i betyg och smak. Trevlig semester kram emaxen
Kakorna var lätta att baka och godkändes av testpanelen som tyckte de var riktigt goda. Men nästa gång ska jag nog som andra ta mer kardemumma : ) Tack för ett fint recept.
Jättegoda! De bara smälter i munnen. Knåpade ihop hjärtformade kakor att ge till min pojkvän på alla hjärtans dag =) Jag öste på med kardemumma och provade att blanda lite finmalen svartpeppar i, det gick finemang. Blev spännande eftersmak.
jag tänker baka dem i förväg,går det bra med frysning?tack