Kardemummarulle med chokladfluff och rabarberkompott

Serverar: 10 portioner

Detta är absolut en av de godaste rulltårtorna jag smakat! Så perfekta smakkombinationer i en och samma rulle. Byt ut hälften av rabarbern mot jordgubbar för en sötare och mer rosaröd kompott.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl + 1 msk socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ msk nystötta kardemummakärnor
  • Chokladfluff
  • 100 g vit choklad
  • 200 g färskost av philadelphiatyp
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl kvarg, 10%
  • ½ msk finrivet citronskal
  • Rabarberkompott
  • 300 g rabarber
  • 1 dl socker
  • 1 krm vaniljpulver
  • Garnering
  • Färska bär
  • Mynta
  • Instruktioner

    1. Börja med rabarberkompotten. Skär rabarbern i mindre bitar. Lägg i en kastrull med socker och vaniljpulver. Koka till en fast kompott, ca 10 minuter. Låt kallna helt.
    2. Sätt ugnen på 250 grader.
    3. Vispa ägg och 1½ dl socker pösigt med en elvisp. Blanda mjöl, bakpulver och nystött kardemumma. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör försiktigt till en jämn smet. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
    4. Strö ut 1 msk socker på ett bakplåtspapper. Stjälp upp bottnen på papperet. Dra försiktigt bort det översta papperet. Låt svalna.
    5. Chokladfluff: Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad. Vispa färskost och florsocker slätt med elvisp. Vispa ner den smälta chokladen. Tillsätt kvarg och citronskal. Fortsätt vispa till ett jämnt fluff.
    6. Bred ut chokladfluffet över den kalla bottnen. Fördela kompotten ovanpå. Rulla ihop till en rulltårta från ena långsidan. Garnera med färska bär och mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben