Kardemummavåfflor med hallon- och ananaskompott

Serverar: 6 portioner

Mums! Värt 4.5 poäng viktväktare

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl á 120 gr
  • 1½ dl vatten
  • 1 tsk kardemummakärnor, stötta i mortel
  • ½ krm salt
  • 1 tsk + 1 tsk flytande hermesetas
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 dl kesella
  • 1½ msk flytande margarin
  • 1 burk skivad ananas i egen juice 560 gr
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 förpackning frysta hallon utan socker 200 gr
  • 1 tsk rivet citronskal
  • Instruktioner

    1. Gör kompotten först, så hinner den bli kall.
    2. Häll av ananasspadet i en kastrull och vispa ut med potatismjöl. Vispa under omrörning till första bubblan.
    3. Ta av kastrullen från spisen och blanda ner hallon, citronskal och hälften av ananasen skuren i bitar. Rör om och tillsätt 1 tsk flytande hermesetas. Låt kallna.
    4. Våffeldax! Vispa samman vetemjöl, vatten, kardemumma och salt till en jämn tjock smet. Låt smeten stå och svälla i rumstemperatur ca 1 timme.
    5. Tillsätt 1 tsk flytande hermesetas, hårt vispad grädde, kesella och flytande margarin.
    6. Hetta upp ett våffeljärn och pensla med lite flytande margarin i våffeljärnet till den första laggen.
    7. Lägg en deciliter smet i våffelgärnet per lagg. Bred ut smeten något, lägg på locket och grädda gyllenbruna frasiga våfflor. Låt svalna på bakgaller.
    8. Servera med hallon-och ananaskompott och/eller en kula lättglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben