Karibisk räkcocktail

Serverar: 4 portioner

Frisk cocktail att servera som lunch eller förrätt. fisken ska varit fryst 3 dygn innan den kan användas rå. 209 kalorier per portion 9 g fett 22 g protein 8 g kolhydrater

Ingredienser

  • 200 g fryst tinad fisk, tex. torsk, gös, hoki eller lax
  • ½ förp fryst mango á 225g
  • 3 msk färskpressad limejuice, 1-2 lime
  • 1 msk olivolja
  • 1 avokado
  • 1/3 gurka, ca 100g
  • 1 chilifrukt
  • 200 g skalade räkor
  • 1 kruka koriander
  • ½ tsk salt
  • Servering
  • 1 skivad lime
  • Instruktioner

    1. Tina fisk och mango. Skär fisken i små kuber om ca 1 cm. Pressa limejuicen. Blanda fisk, limejuice och olja. Låt stå 5 minuter.
    2. Skala, kärna ur och tärna avokadon. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Skölj, kärna ur och skiva chilin tunt. Blanda fisk, mango, avokado, chili, gurka och räkor.
    3. Plocka och finhacka koriandern, tillsätt den till cocktailen. Salta och servera cocktailen med limeskivor.

    Liknande recept

    4
    10 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben