Karins Hallonpaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Kanongod och enkel paj. Går att variera frukt efter smak och tycke.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 1/4 dl Vetemjöl
  • 2 1/4 dl Socker. ( alt. fruktsocker)
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 Ägg
  • 100 gram Smör
  • Fyllning
  • Hallon. (gärna färska men funkar också med frysta)
  • Går även med Jordgubbar, Blåbär, Rabarber och Äpple
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Täck botten av en ugnsfast form med bären. Blanda Mjöl, Socker och Bakpulver i en bunke. Rör ner ägget i mjölblandningen. Smeten ska vara ganska torr. Fördela smeten jämnt över bären. Smält smöret och häll över pajen. Grädda i mitten av ugnen i 30 min.
    2. Servera ljummen med glass eller grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ulus 26 augusti 2011

    Så super god och enkel att göra

    Irene_Roos 26 januari 2016

    Jättegod paj! Den kommer jag göra igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben