Karl Johansvamp på franskt vis

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 stora färska Karl Johansvampar eller 16 -20 små konserverade
  • 1 dl matolja
  • 8 schalottenlökar
  • 1 dl hackad persilja
  • 25 g smör
  • 1 oskalad vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • timjan
  • lagerblad
  • Instruktioner

    Rensa svampen. Bryt av foten hel och behåll hatten hel med skinnet kvar. Skrapa foten ren och skär bort rören på hattens undersida utan att skada hatten. Låt de hela hattarna och de hela fötterna sakta puttra i oljan i sin egen saft i cirka 2 timmar med den oskalade men lätt krossade vitlöksklyftan, timjan och lagerblad. Vänd svampen då och då, den skall bli nästan genomskinlig. Skala och hacka schalottenlöken. Låt svampen rinna av på hushållspapper. Skär fötterna i små, små tärningar. Fräs tärningarna i smöret med schalottenlöken, tillsätt persiljan och smaka noga av med salt, peppar och lite timjan. Dela uppsvampen i fyra högar och täck varje hög med en hatt och servera.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben