Karréspett med avokadosalsa

Serverar: 4 portioner

Flera godsaker på tallriken lyfter fläskkarrén till nya höjder. Inte minst den goda karibiska salsan. 557 kalorier per portion

Ingredienser

  • 4 skivor fläskkarré, 500 g
  • 8 grillspett
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • Bönsallad
  • 380 g stora vita bönor
  • 2 morötter
  • 8 rädisor
  • 1 rödlök
  • 80 g ruccola
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • Chili och honungsglaze
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • Avokadosalsa
  • 2 avokador
  • 3 salladslökar
  • 1 röd chilifrukt
  • Juice av 1 lime
  • ½ dl kokosflingor
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Bönsallad: Häll av och skölj bönorna. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Skölj och skiva rädisorna. Skala och skiva rödlöken. Blanda allt i en skål med ruccolan. Rör ihop vinäger, olja, salt och peppar. Häll dressingen över bönsalladen.
    2. Skär köttet i mindre bitar. Trä dem på spett, salta och peppra. Blanda allt till glazen. Grilla köttet runt om ca 10 minuter. Pensla på glazen mot slutet av grillningen.
    3. Avokadosalsa: Skala, kärna ur och skär avokadorna i mindre bitar. Skölj och strimla salladslöken tunt. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Blanda allt i en skål med limejuice, kokos, olja, salt och peppar.
    4. Servera köttet med bönsalladen och avokadosalsan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben