Chorizo- och karréspett med tandooripotatissallad

Serverar: 4 portioner

Många smaker kan rymmas på ett enda spett. Här samsas starka korvar med söta aprikoser och krispiga grönsaker. Till det serverar du en krämig potatissallad med indisk touch.

Ingredienser

  • Chorizo- och karréspett
  • 1 skiva, ca 150 g fläskkarré
  • 3 chorizokorvar
  • ½ rödlök
  • 8 aprikoser, torkade
  • Salt
  • Peppar
  • 4 långa eller 8 korta spett
  • Tandooripotatissallad
  • ½ kg potatis, kokt
  • 5 cm av en purjolök
  • 1 paprika
  • 2 dl Milko Matyoghurt indisk – tandoori
  • 1 tsk svarta senapsfrön, krossade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 knippe rucola
  • 50 g salta cashewnötter, rostade i en torr stekpanna
  • Instruktioner

    1. Skär köttet och korven i bitar. Skär sedan rödlöken i stora bitar. Lägg aprikoserna i vatten i ca 10 minuter.
    2. Varva kött, lök och frukt och trä upp på spetten. Grilla över medelvarm glöd i några minuter på varje sida eller i ugn på 200°C. Salta och peppra.
    3. Tandooripotatissallad: Skär potatisen i bitar. Tvätta och skiva purjolöken och strimla paprikan. Lägg alla ingredienser i en bunke.
    4. Rör ihop yoghurt med senapsfrön och vitlök. Blanda med potatis, purjolök samt paprika och smaka av med salt och peppar. Garnera med rucola samt cashewnötter och servera tillsammans med spetten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben