Kassler- och Ananasgryta

Serverar: 4 portioner

Lätt, gott och smidigt! :) En enkel gryta till både vardag och fest.

Ingredienser

  • ca 500-700 g vinmarinerad benfri kassler
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 purjolök, strimlad
  • 1 burk ananas i skivor, 225 g
  • 1 förpackning Milda Mini Mat Xtra 4%
  • 2-3 msk Maizena redning för ljusa såser
  • 2-3 msk margarin/matfett
  • 2 tsk curry
  • Lite svartpeppar
  • 2-3 msk tomatpuré eller ketchup som färg/smaksättning, Valfritt
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet och fräs upp curryn i en gryta. Skär så kasslern i bitar eller strimlor och fräs den tillsammans med den gula hackade löken och strimlade purjon i ca 5-10 minuter. Tillsätt Maizena redningen och rör om. Häll på Milda Mini Mat och krydda med svartpeppar efter smak. Koka under lock på svag värme i ca 10 minuter. Rör ned ananas-skivorna delade i stora bitar. Krydda eventuellt med mer svartpeppar, lite vitlökspulver eller curry efter tycke och smak. Blanda om du vill i tomatpurén eller lite ketchup för trevlig färg och smak på grytan, om du gillar detta förstås annars går det lika bra utan. Låt grytan stå kvar på låg värme och rör om tills den är varm och klar att serveras. Strö eventuellt lite Cashewnötter eller Jordnötter över grytan precis innan servering.
    2. Gott att äta med ris eller pasta som Tagliatelle.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben