Kassler- och purjogratäng

Serverar: 4 portioner

Gott och enkelt!

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 2 äpplen i tunna klyftor
  • 1 purjolök, skivad ca 15 cm
  • 1 ½ msk flytande margarin t ex Milda
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde t ex Milda Mat
  • 1 msk Herbes de Provence
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 krm vitpeppar, malen
  • 1 ½ msk dijonsenap
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225°C. Mjukfräs purjon i flytande margarin. Varva lök och äpple i en ugnssäker form. Skiva kasslern och lägg skivorna ovanpå. Blanda matlagningsgrädden med kryddorna, vitlök och senap. Smaka av med salt. Häll blandningen över kasslern och gratinera mitt i ugnen ca 25 minuter.
    2. Servera kasslergratängen med nykokt pasta eller ris samt lättkokt grönsaker

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben