Kasslergratäng med ädelost

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Allt-i-ett är alltid bekvämt.

Ingredienser

  • 10 kokta potatisar
  • 400 g putsad benfri kassler
  • 200 g färska champinjoner
  • ½ tsk örtsalt
  • 100 g gräddädelost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1-2 msk smör
  • 2 msk riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Skala och skär potatisen i ½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna i jämna rader i ugnsform. Lägg på kasslern skuren i tunna skivor.
    3. Skär de färska champinjonerna i små bitar och fräs upp dem i smör. Salta lätt och låt dem koka mjuka i eget spad. Bred ut svampen över kasslern.
    4. Rör ihop mosad ädelost med crème fraiche och klicka ovanpå. Smält smöret och droppa det över potatisskivorna.
    5. Strö på parmesanosten. Gratinera 15-20 min. Servera pajen med en blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    miasvante 31 juli 2008

    Mycket god, helt klart en fem-poängare!!! Tack för receptet!

    lindabjallan 7 april 2010

    Jag förstod nog inte om man skulle ha denna i ugnen med bara potatisen först... Det tog jätte-lång tid för potatisen att mjukna.. Hade allt i ugnen i 40 min.. Men det var gott när det äntligen va klart alla fall!

    Gnagett 7 april 2010

    Om man läser receptet så skall det vara kokt potatis därav den korta tiden i ugnen. Anita

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben