Kasslergratäng med gorgonzola

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 40 minuter

Vi var några tjejer som hängde ihop på gymnasiet i början på 80-talet...vi återförenades hemma hos en av oss 1998 och då bjöds vi på denna supergoda gratäng av "värdinnan" som numera är Fru Pettersson.... Vi fick rött vin till men det är ju utbytbart...Vi hade en helkul kväll iaf....

Ingredienser

  • 500 g skivad kassler
  • 2 dl creme fraiche
  • 150 g gorgonzolaost
  • 2-3 dl grädde
  • ½ st köttbuljongtärning
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • ev lite mjöl till redning
  • Instruktioner

    1. Lägg kasslerskivorna i en ugnsfast form.
    2. Häll grädden i en kastrull och smula i osten. Låt smälta på svag värme tills såsen känns slät.
    3. Tillsätt creme fraiche, köttbuljongtärning och den krossade vitlöksklyftan. Om såsen känns tunn red av den med vetemjöl eller maizena redning för vita såser.
    4. Slå såsen över kasslern och gratinera i ugn 225 grader i ca 20 min.
    5. Vid servering kan man strö över lite hackad persilja
    6. Gott till: Kokt potatis/ris, sallad och ett gott vitt bröd...

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gottgris 11 januari 2011

    Supergott med pasta till o riven ost överst.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben