Kasslerpaj

Serverar: 4-6 portioner

Mums...

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl kruskakli
  • 100 g Smör eller margarin
  • 150 g kokt potatis, kall och pressad
  • Fyllning
  • 250 g kassler, utan fett
  • 1 dm purjo, skivad
  • 1 röd lök i klyftor
  • 1 tsk matfett
  • 3 ägg
  • 3 dl tomatsås från burk eller krossade tomater med smaksättning
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • 100 g västan 10%, riven
  • Dekoration
  • Ärtskott
  • gurkskivor
  • tomater
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Mixa eller hacka samman vetemjöl, kruskakli, smör och potatis till en pajdeg. klä en pajform med degen och låt den stå kallt i kylen, ca 30 minuter.
    3. Nagga pajdegen och förgrädda pajskalet 10 minuter i mitten av ugnen. Fräs kassler, purjo och rödlök i matfett i en stekpanna så löken mjuknar. Låt det svalna. Lägg över det i pajskalet.
    4. Vispa upp äggen och blanda ner tomatsåsen. Salta och peppra. Häll över fyllningen och strö osten ovanpå. Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills äggstanningen stelnat till.
    5. Dekorera med ärtskott, gurka och tomater. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben