Kasslerpaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

En väldigt god paj, som passar lika bra som vardagsmat som kalasmat

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk vatten
  • 600 g kassler
  • 3/4 purjolök
  • 1 ½ pressade apelsiner
  • 6 st ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 g saffran
  • 2 krm salt (eller efter smak)
  • 1 krm vitpeppar (eller efter smak)
  • 2 dl hasselnötskärnor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka ihop mjöl och smör till en gryning massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop til en deg. Kavla ut eller tryck ut degen i en stor ugnsform. Nagga botten med en gaffel. Ställ formen kallt i ca 15 min. Strimla kasslern. Skölj purjolöken och skär den i tunna ringar. Fräs kassler och purjolök i en stekpanna. Pressa över apelsinerna och låt juicen koka in. Hacka nötterna om du vill. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Rör sedan i saffranet. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Fördela kassler och purjolök i pajskalet, häll över äggblandningen och strö över nötterna. Grädda pajen i ca 25 min.
    2. Servera gärna med en god sallad. Smaklig måltid :)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben