Kasslersås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Gott och himla enkelt att göra.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 msk matfett
  • 300 g kassler
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 ½ dl matlagninggrädde
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk kalvfond
  • 2 msk tomatpurè
  • Salt
  • Peppar
  • Socker
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk maizena snabbredning
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i matfett. Strimla kasslern och låt fräsa med.
    2. Rör i paprikapulver, grädde, vin, fond och tomatpuré. Koka i 5 minuter.
    3. Krydda med salt, peppar, socker och timjan. Red av och koka i 3 minuter.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben