Pasta med kasslersås

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

En väldigt enkel pastasås som innehåller mycket grönsaker och är fettsnål. Kylskåpsrens så det är lätt att variera. Viktväktarpoäng: 9 per portion

Ingredienser

  • 180 g kassler
  • 2 ½ dl Milda Mat Extra
  • 200 g fullkornspasta
  • 2 dl mjölk (blå)
  • 1 tsk smör
  • 3-4 champinjoner
  • 1 gul lök
  • ½ gul paprika
  • 1 tsk sambal oelek
  • Salt
  • Peppar
  • Salladskrydda
  • 1 buljongtärning
  • 1 vitlöksklyfta
  • 10 cm purjolök
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt paketet.
    2. Hacka lök, champinjoner och gul paprika. Fräs dem tillsammans i lite smör. Tärna kasslern och tillsätt efter någon min. Låt fräsa ihop. När kasslern blivit varm tilllsätt matlagningsgrädden, mjölken, vitlöken, buljongtärningen och sambal oelek (kan uteslutas). Låt småputtra ca 5 min. Tillsätt skivad purjolök och krydda och låt puttra ytterligare 5 min.
    3. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (3)

    catlover 11 november 2009

    Tack för ett gott recept, kommer att tillagas flera gånger,

    karoleen 11 november 2009

    Trevligt att du tyckte om det =) Lätt eller hur =)

    christincarlsson 4 augusti 2010

    Helt okej

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben