Lasagne på kasslersås med zucchini och tomatsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Att använda pastaplattor och variera med olika såser är trevligt. Här använder jag en kasslersås med squash, lök och spansk peppar som varvas med enkel tomatsås. Lasagnen toppas med parmesanost innan den gräddas i ugnen. Jättegott och lätt att göra!

Ingredienser

  • Kasslersås
  • 400 g strimlad kassler
  • 1 grovt riven zucchini
  • 1 hackad gul lök
  • 1 finhackad röd spansk peppar
  • 4 dl mjölk
  • 1,5 msk vetemjöl
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tomatsås
  • 1 burk krossade tomater av god kvalitet
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Socker
  • 12 torkade lasagneplattor
  • 2 dl riven parmesanost
  • Flytande smör/rapsolja
  • Instruktioner

    1. Fräs zucchini, lök och kassler var för sig och lägg sedan i samma panna, gärna med lite hög kant.
    2. Salta och svartpeppra.
    3. Strö över vetemjölet och rör om.
    4. Tillsätt mjölken och låt såsen koka svagt några minuter tills den tjocknat.
    5. Blanda i den finhackade pepparfrukten.
    6. Blanda krossade tomater med salt, svartpeppar och en gnutta socker.
    7. Smörj en ugnsform och lägg första hälften av kasslersåsen i botten. Lägg på tre lasagneplattor.
    8. Lägg på hälften av tomatsåsen och sedan ytterligare tre lasagneplattor.
    9. Lägg på resten av kasslersåsen och tre lasagneplattor.
    10. Lägg resten av tomatsåsen överst och toppa med riven parmesanost.
    11. Gratinera i nedre delen av ugnen på 225 grader i 20-30 minuter beroende på hur snabbt plattorna suger åt sig såserna och blir mjuka.
    12. Börja känna efter och kolla så att lasagnen inte blir bränd efter ungefär 20 minuter.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben