Kasslersås med pasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Har börjat exprimentera mer i köket och testade detta igår med lyckat resultat

Ingredienser

  • 400 gr Kassler
  • 1 st röd chillipeppar (urkärnad)
  • 1 st grön chillipeppar (urkärnad)
  • 1 st gul lök
  • 2 st klyftor vitlök
  • 1 st röd paprika
  • 1 bit purjolök
  • 1 st Kelda matlagningsgrädde
  • Lite vatten om såsen blir för tjock
  • Idealmjöl
  • Liten klick Milda
  • Salt
  • Peppar
  • Valfri sort av pasta
  • Instruktioner

    1. Börja med att hacka chillipepparn och vitlöken samt gullöken. Häll olivolja i en kastrull (ca 3 liter) och värm upp. När kastrullen blivit varm lägg i dom hackade grönsakerna. Var noga med värmen så att det inte bränner vid. Efter ungefär 5 min så lägger man i en klick smör (använder själv Milda). Strimla kasslern i lagom breda strimlor efter tycke och smak. Lägg detta i kastrullen. Rör om. Här kan man välja helt själv hur länge man vill steka kasslern. Själv ville jag att kasslern skulle få lite smak av vitlöken och pepparn så jag såg till att kasslern fick lite av smakerna inkokta. Häll på idealmjöl och sedan matlagningsgrädde. Späd med vatten till lagom konsistens på såsen. Strimla paprikan och purrjolöken och lägg sedan detta i såsen. Gillar inte när paprikan har kokat sönder i såsen så jag väntar så länge som möjligt med att lägga i den. Smaka av med salt och peppar efter tycke och smak.
    2. Serveras med valfri pasta. Den passar till dom flesta sorter, gnocchi är att föredra då såsen kan samlas i snäckorna. Ät och njut.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben