Kasslerstroganoff Provencale

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

En modern och magrare variant på korvstroganoff.

Ingredienser

  • 600 g kassler
  • 1 purjolök
  • 1 ½ dl tomatpuré
  • 2 msk flytande margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 dl lättmjölk
  • 3 dl vatten
  • ½ buljongtärning
  • 1 msk soja
  • 1 tsk mejram (torkad)
  • 1 msk örtkryddor provencale (frysta)
  • 1 stor burk champinjoner, 400 g
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Strimla eller skär purjon i tunna bitar. Skär kasslern i tärningar. Fräs purjon i margarin i en stor gryta. Tillsätt tomatpuré och mjöl och rör om. Rör ned mjöl och vatten, tillsätt crème fraichen klickvis. Låt buljongen lösas upp i grytan när den puttrar ca fem minuter. Tillsätt kasslern, soja, örterna och smaka av med peppar. Låt sjuda ca fem minuter. Servera med kokt långkornigt ris och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben