Katjas köttfärspaj

Serverar: 4-5 portioner

Gjorde den häromkvällen å tog lite av vad som fanns hemma :-))

Ingredienser

  • Köpte färdig pajskal 4-5 portionspajer
  • Fyllningen
  • ca 450 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 brk 400gr champinjoner
  • 1 pkt 140gr bacon
  • Salt
  • Peppar
  • Grillkrydda
  • Stanningen
  • 3 ägg
  • 1pkt (220g) philadelphia ost gärna med smak
  • ca1½ dl milda mat 7%
  • ca 2dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Grov hackade champinjonerna och hackade löken. Fräste sedan champinjonerna och löken. La sedan i färsen och kryddade. Sedan la jag i baconet och stekte till på hög värme tills allt var klart.
    2. Under tiden jag gjorde fyllningen lät jag pajskalen vara ute och tina lite. Vill man kan man förbaka dom i 200grader i ca 10-15 min men det gjorde inte jag.
    3. Vispade ihop äggen först med milda mat. Sedan la jag i philadelhian och rörde till en slät smet. Hällde i riven ost ca 1,5 - 2 dl. Denna stanningen blir mer krämig än rinnig.
    4. La i fyllningen i pajskalen sedan stanningen och till sist lite riven ost uppe på toppen oxå :-) Man kan även lägga en tomatskiva upp på om man vill :-)
    5. In i ugnen i 220 grader i ca 25-30 min.
    6. Smaklig måltid :-))

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben