Kattis ugnsägg LCHF

Mycket gott! Det här är en lyxig frukost att bjuda vid speciella tillfällen eller till speciella personer.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 200 g hackad spenat, fryst
  • ½-1 dl vispgrädde
  • Örtsalt
  • Vitpeppar
  • Ev. vitlökspulver
  • 100 g finstrmlat bacon, knaperstekt
  • Färska ötkryddor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100-125 grader.
    2. Gör en spenatstuvning på hackad spenat och grädde. Låt koka ihop och krydda med örtsalt, peppar och eventuellt lite vitlökspulver. Lägg upp stuvningen i små cocotteformar och ställ sedan dessa i en större form.
    3. Koka upp vatten och häll i detta i den större formen så att vattnet når småformarna ungefär upp till tre fjärdedelar.
    4. Knäck ett ägg i vardera cocotteform. Ställ in formen i mitten av ugnen tills äggvitan har stannat och äggulan fortfarande är krämig. Knaperstek det finstrimlade baconet och strö över ägget tillsammans med lite finhackat kryddgrönt. MUMS!

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (2)

    Agali 2 mars 2009

    Vad är cocotteformar för något? Går det att ersätta med något annat som det är mer troligt att man har hemma! ;) Låter för övrigt otroligt gott och ska provas så snart jag vet det där om formarna! :D

    Rosageisha 18 oktober 2009

    Cocotteformar är små portionsformar. Har du ngn liten skål som tål ugnsvärme går det lika bra, då kan man göra flera portioner i samma form/skål men det blir inte lika fint vid servering.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben