Kesellatårta med löjrom och syrad lök

Serverar: 8 portioner

Festtårta med löjrom, rökt lax och örter på toppen.

Ingredienser

  • 3 dl kesella
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ dl strimlad ruccolasallad
  • 3 gelatinblad
  • 3 msk smör, smält
  • 3 skivor kavring
  • 200 g löjrom
  • 3 skivor kallrökt lax
  • 2 små färska rödlökar
  • 1 lime
  • 1 msk råsocker
  • 3 rädisor, tunt skivade
  • Dill
  • Körvel
  • Instruktioner

    1. Mixa kavringen i en mixer tillsammans med smöret. Klä en avlång sockerkaksform med plastfilm. Tryck ut kavringen som en botten och låt den stelna i kylen.
    2. Blanda kesellan med ruccolan och smaksätt med salt och peppar.
    3. Blötlägg gelatinet 5 minuter i kallt vatten. Ta upp bladen och smält dem på svag värme i crème fraichen.
    4. Blanda kesellasmeten med crème fraichen/gelatinet och häll upp i formen. Låt stelna i kyl cirka 1 timme. Kan göras dagen innan.
    5. Skiva rödlöken tunt, strö över socker, rivet skal och pressa juice från limen. Låt ligga i plastpåse i 1 timme.
    6. Garnera tårtan med löjrom, lax, rödlök, rädisor och dill/körvel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben