Keso på ditt vis.

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 15 minuter

Att göra egen Keso är mycket lätt & tar inte alls lång tid.

Ingredienser

  • 1 l mjölk
  • 1 l filmjölk
  • Instruktioner

    1. Så här gör du en sats färsk Keso (ostmassa, kvark) på ca 3 hg.
    2. Sjud upp 1 liter mjölk. Ta bort kastrullen från värmen och rör långsamt ner 1 liter filmjölk. Ställ kastrullen åter på värmen tills mjölken just börjar sjuda. Ta kastrullen åt sidan och låt den svalna någon timme. Ös upp Keson (ostmassan) med en hålslev och låt den droppa torr i durkslag eller melittatratt.
    3. Krydda Keson med dom kryddorna du tycker bäst om. Färska som torkade kryddor, vilket som går utmärkt att använda. (Jag gör alltid på 3% mjölk men det går även bra med lätt eller mellanmjölk.)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    emseli 17 juni 2011

    det här måste jag testa!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben