Khoresh bademdjon (auberginegryta)

Serverar: 2-4 portioner

Ett recept som jag fått av en kompis. Är en persisk rätt

Ingredienser

  • 400 g grytbitar av lamm eller nöt
  • 1 medelstor aubergine
  • 2 gula lökar
  • 2 paprikor
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 burk krossade tomater ca: 400 g
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 paket djupfrysta ärtor ca 250 g eller el burk gröna ärtor
  • Instruktioner

    1. Skölj auberginen och skär den sedan i små tärningar. Låt dem ligga i saltat vatten ca 15 minuter. Kärna ur paprikorna och skär dem i små bitar. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna.
    2. Fräs löken och vitlöken i lite fett i en stekpanna tills de mjuknar. Lägg dem i en gryta. Torka auberginetärningarna och fräs dem samt paprika i lite fett. Lägg dem i grytan Bryn köttet. Lägg det sedan också i grytan. Häll i tomaterna. Salta och peppra.
    3. Låt grytan koka under lock på svag värme tills köttet börjar mjukna, ca: 45 minuter. Blanda ner ärtorna och låt grytan koka ytterligare ca: 15 minuter, tills köttet är klart.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Divaaan 22 januari 2008

    Hej! Är själv turk o min man iranier,o måste tyvärr säga att khoresh bademdjon är en persisk mat rätt,som är super good verkligen! Mvh J...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben