Khun Puis Kycklingcurry

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Hett & gott!

Ingredienser

  • 400 g kycklingfilé
  • 3 salladslökar
  • 1 chilifrukt, t.ex. spansk peppar
  • 1 burk kokosmjölk (ca 4 dl)
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 tsk fisksås
  • ½ tsk brun farin
  • ½ dl hackad färsk spenat eller hackad sweet basil (finns på burk)
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i små bitar eller små strimlor. Strimla salladslöken och finhacka chilifrukten. Häll av kokosmjölken i en bunke och vispa runt så att alla klumpar löses upp.
    2. Hetta upp lite av kokosmjölken (ca ½ dl) i woken. Rör ner önskad mängd röd currypasta, 1 msk brukar vara lagom för svenska smaklökar (jag tog 1 ½ msk). Tillsätt resten av mjölken, lite i taget, under ständig omrörning.
    3. Tillsätt lite kycklingkött i taget, rör om, låt koka upp mellan varje omgång. När allt kött tillsatts låt koka i 2 minuter. Lägg i löken, pepparn och krydda med fisksås och socker. Lägg i spenat och koka i ½-1 minut. Smaka av och servera genast med jasminris eller nudlar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben