Kidneyböns burgare

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Vegetariskt alternativ till hamburgare.

Ingredienser

  • 500 g kokta eller konserverade kidneybönor
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 smulad grönsaksbuljong tärning
  • 2 msk tomatpuré
  • Ev. mjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skölj bönorna och mal dem i en matberedare. Hacka löken och fräs den i oljan. Pressa vitlöken och tillsätt vitlök och sambal oelek i slutet av stektiden. Tillsätt spiskummin, paprikapulver, buljongtärning och tomatpuré. Rör ner bönmoset och tillsätt mjöl om smeten är för lös. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna smeten stå och dra en stund innan den formas till runda bollar som plattas och steks i olja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben