Kikärtsburgare med koriander

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Snabba vegoburgare med kikärtor och koriander.

Ingredienser

  • 2 burkar (Ca 250-300 g) kikärtor
  • 2 ägg
  • 1 msk mjöl
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 st pressad vitlök
  • Salt
  • Peppar
  • Olja, till stekning
  • Tillbehör
  • Pitabröd
  • Sallad
  • Böngroddar
  • Grillad färsk chili eller pfefferoni
  • Sås
  • 3 dl grekiskt yoghurt
  • Pressad vitlök
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Häll av kikärtorna och mixa/mosa med äggen. Rör ned mjöl och kryddor.
    2. Hetta upp olja i en panna.
    3. Forma biffar, gärna med en sked eftersom färsen är ganska lös. Stek biffarna gyllenbruna på bägge sidor.
    4. Såsen: Blanda samman grekisk yoghurt med pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
    5. Servera i pitabröd med tillbehören och vitlökssåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben