Kikärtsgryta garam masala

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Det här är ett smakrikt och supernyttigt hittepå med kikärtor som bas. Värmer och piggar upp i höstmörkret.

Ingredienser

  • 1 burk (400 g) eller 200 g torkade, blötlagda och förkokade kikärtor
  • Ca 1/6 vitkålshuvud i strimlor
  • 2-3 morötter skurna i stavar
  • 1-2 gul lök
  • 1 dl russin
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk garam masala
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk chilipulver eller 1/4 färsk chili
  • Olja till stekning
  • 2 dl vatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Strimla vitkålen, stava morötterna och klyfta löken. Värm vitlök och övriga kryddor i lite matolja av valfri sort. När det fräser en aning, häll i grönsaker och kikärtor och stek på medelstark värme i ca 7 min under omrörning.
    2. Fyll på med fett och kryddor vid behov. Lägg i russinen, häll på vattnet och koka tills grytan fått lagom konsistens eller morötterna är nätt och jämt mjuka. Smaka av med salt och peppar.
    3. Serveras med fördel till couscous, ett gott jasminris eller i naanbröd. Toppa med matlagningsyoughurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mariegr 22 november 2011

    Låter supersmarrigt! Måste provas!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben